Lifetime-Achievement Award voor Dinesh Malhoe in Den Haag

Tijdens een culturele-show, georganiseerd door Stichting Dosti (voorzitter Gandhi Poeran) in Theater Regentes te Den Haag, werd de soundtechnicus Dinesh Malhoe, op dat moment verantwoordelijk voor het geluid van de band The Eagles Orchestra, op het podium naar voren geroepen.
Hier mocht Dinesh Malhoe, zeer terecht, een award in ontvangst nemen voor zijn jarenlange inzet in de muzikale wereld van Suriname, Nederland en buiten de grenzen.

Een korte beschrijving over Dinesh Malhoe:
Vanaf zijn 12e jaar heeft Dinesh, samen met zijn vader, het geluid verzorgd voor verscheidene muziekgroepen.
Zijn vader Mahinder Malhoe verhuurde in de begin jaren 1960 al geluid aan de bandjes toen in Suriname.

Indian Orchestra, Veena Orchestra, Sangeeta Orchestra, Jagmini Orchestra enz. waren de zogenaamde bandjes, maar hadden geen eigen geluid, dus waren zij afhankelijk van Malhoe’s Sound Service.
Zodoende leerde Dinesh op zeer jeugdig leeftijd het geluid te bedienen.
Hij heeft zich gespecialiseerd in luistermuziek en is zelfs in India, Trinidad en Guyana bekend. Vandaar dat als zangers uit India naar Nederland komen en zij weten dat Dinesh in NL is, brengen zij geen eigen soundtechnicus mee.
Dinesh is ook bekend met het organiseren van tal van muziekfestivals en dansfeestjes in Suriname en Nederland.

John Mokamsingh van de The Indian Eagles ( langst bestaande band in NL) geeft aan dat deze band aan bepaalde mensen die langer dan 40 jaar in de muziekwereld zitten en een bijzondere prestatie hebben geleverd, deze bijzondere lifetime award uitreiken.
Eerder hebben Edgar Burgos (Bugru), Edgar Panday (Pandero), Hans Jagbandhan (Diamonds 2000) en dnderen zo’n award gekregen.

*Tekst: Ranjan Akloe)

error: Kopiëren mag niet!