Feestdagen brengen enorme files met zich mee

Het is rond de feestdagen zowel de grootste dagmerrie als nachtmerrie voor velen in en rondom de wijken van de stad. Er ontstaan enorme files op de belangrijke doorvoerwegen naar Paramaribo.

Vaak zitten ook de zogenaamde ‘boro pasi’s’ helemaal vol. Velen zitten dan vol ongeduld in de wagens om naar een feest, restaurant of evenement te gaan. Vaak moet iedereen naar de ‘stad.’ In de avonduren is het dan het omgekeerde verhaal. Iedereen wil weg van de stad en zo gauw mogelijk naar huis. 

Tegenover Dagblad Suriname beklagen burgers zich over de files en vragen zich af of er wat aan gedaan kan worden. Anita, moeder van drie kinderen zegt: “Ik wilde wat inkopen gaan doen voor de kinderen, maar ik kwam al gauw in de file te zitten.” Carmen zegt: “Het is rond de feestdagen strijden om op tijd op een locatie te zijn.” 

De geïnterviewden geven allemaal aan dat zij hopen dat er verandering komt in de wegen. Maar gezien de enorme druktes lijkt dit niet op korte termijn verwachtbaar. “Het wegennet is zwaar overbelast in Paramaribo”, zegt Anita.

error: Kopiëren mag niet!