Latoya, moeder van twee kinderen: “Met mijn bonus kan je niet eens een pak rijst van 25 kilo kopen”

Uit eten gaan de komende  feestdagen is leuk, maar dat gaan vele burgers niet kunnen doen”, zegt Latoya .”Doordat de salarissen en lonen van haast eenieder in het land in de afgelopen jaren zwaar in waarde zijn gedaald, zijn bepaalde zaken in de meeste huishoudens nu een luxe geworden.” 

Latoya, moeder van twee kinderen, vertelt aan Dagblad Suriname, dat het elke maand passen en meten is om met haar salaris van SRD 3.500 uit te komen. “Zodra ik heb ontvangen, moeten de kosten voor elektriciteit, water en internet worden betaald. Daarna moeten er nog belangrijke levensmiddelen en voedingsmiddelen worden gekocht zodat mijn gezin het de hele maand kan overleven. Men verwacht aan het eind van het jaar een bonus, maar ik kan ook niet echt daarvan spreken. Een bonus is pas als je echt iets daarmee kan doen, maar met mijn bonus kan je niet eens een pak rijst van 25 kilogram kopen. Het geld is nog lang niet genoeg om mijn kinderen optimaal te kunnen verwennen. Normaal aten wij vaak uit op de feestdagen, maar nu is dat helemaal veranderd. Een normale maaltijd die thuis nu gemaakt wordt, is nu een luxe en uit eten lijkt voor velen financieel gewoon niet haalbaar. Ik maak liever iets anders, ik heb YouTube om mij enkele dingen te leren, dus ik kijk wat het wordt van het jaar voor kerst”, zegt Latoya.

Enkel andere burgers geven aan, dat zij ook lekker thuis wat zullen koken om de feestdagen leuk door te brengen. “Dat is de enige luxe waarvan men nog kan genieten en dat ons sterk maakt”, zegt Ben.

“Buiten eten kan ik mij maandelijks nu maar één keer permitteren”, vertelt  Ben. “Voordat de koers zo omhoog sprong, was het zo dat wij elke zaterdag uit huis gingen om de kinderen te verwennen met fastfood en ice cream. Maar nu is dat anders, dus wij gaan roeien met de riemen die wij hebben.”

TM

error: Kopiëren mag niet!