Aantal verkeersdoden lijkt dit jaar relatief minder dan vorig jaar

We tellen nog maar een paar dagen voordat het nieuwe jaar begint en de verkeersbarometer in Suriname staat al op 64. Volgens informatie op de website van het Korps Politie Suriname (KPS) was het aantal verkeersdoden in 2020 76, waarna het in 2021 steeg naar 81. In 2022 zagen wij een dalende trend, waarbij 74 gevallen van overlijden in het verkeer gemeld werden.

Op dit moment staat het aantal dodelijke verkeersslachtoffers op 64, terwijl het tot september op 47 stond. Hoewel dit cijfer een hoog aantal is, ligt het relatief lager dan het aantal verkeersdoden van vorig jaar. Overigens valt het op dat het aantal verkeersdoden in 2022 ook lager is geweest dan in 2021. Het is van groot belang om aandacht te blijven besteden aan verkeersveiligheid en maatregelen te treffen om dit aantal verder te verminderen. 

Een opvallende trend in het land is, dat de verkeersongevallen  merendeels autobestuurders en bromfietsers betreft. In het eerste halfjaar van 2023 waren dat 585 personen. Opmerkelijk is dat deze groep zich voornamelijk in de leeftijdsklasse van 20 tot 40 jaar bevindt.

Volgens de data beschikbaar op de website van het KPS hebben gedurende het eerste halfjaar van 2023 ruim 1.716 personen zich gemeld voor medische behandeling na betrokken te zijn geweest bij een verkeersongeval.

SD

error: Kopiëren mag niet!