Senioren burgers bezorgd over hoge kosten tandheelkundige behandeling

De seniore 67-jarige mevrouw Georgetine zegt in gesprek met Dagblad ,dat het in deze moeilijke financieel-economische tijd heel erg zwaar is voor senioren burgers om hun gebit te laten controleren of een tandheelkundige behandeling te laten verrichten.

Voor het laten opvullen van kiezen die voor veel pijn zorgde, heeft ze in een korte tijd zeker SRD 2.000 moeten betalen. Het ergste was volgens Georgetine dat ze in principe niet geholpen is. Het vullen van de kiezen was bijzaak. Het echte probleem zou haar in principe SRD 4.000 gaan kosten.

De assistenten bij de poli waar ze zich had gemeld stonden zelf te kijken of ze het bedrag zou kunnen betalen, omdat het bedrag inderdaad aan de hoge kant lag. Voor haar was dit misschien niet zo erg, maar ze kan zich voorstellen hoe andere senioren burgers het moeten doen met het weinige dat ze hebben.

“Bij senioren burgers met een slecht gebit houd je echt je hart vast”, zegt Georgetine. Georgetine laat ook weten dat de gezondheid van senioren burgers een probleem is in het land, waar ze zich zeer aan stoort. 

Ze doet een oproep aan de regering om de nodige voorzieningen te treffen. “Het bedrag dat men vraagt, valt niet te betalen door alle burgers, vooral nu niet”, zegt ze afsluitend in het gesprek.

error: Kopiëren mag niet!