Teach Consciously levert 50 geslaagden af

Stichting Teach Consciously heeft het afgelopen weekend 50 geslaagden afgeleverd. Een aantal studenten heeft de basiscursus afgerond. Een deel heeft het diploma voor pedagogisch medewerker in ontvangst mogen nemen en enkelen hebben een certificaat voor de leidinggevende opleiding (Niveau B) behaald.

“De sfeer was erg prettig. De geslaagden mochten deelnemen aan een speurtocht en mochten genieten van een Storywalk. Heel bijzonder was dat 9 studenten van Nickerie ook tot de groep van geslaagden behoorden. Zij waren erg flink en hebben ook in moeilijke tijden doorgezet. We zijn er trots op dat we ook een groep in Nickerie hebben mogen afleveren. De twee best geslaagden komen ook vanuit het district Nickerie”, zegt de directrice van Teach Consciously, Vandana Ramlal-Chander.

Rashnie Jhingoeriesingh geeft aan, dat ze tijdens de opleiding Crèche en peuterleidster, heel veel heeft kunnen leren. “De lessen zijn zowel praktisch als theoretisch, de leerkrachten  zijn super lief en zijn altijd bereid om te helpen waar nodig is. Ik heb heel veel kennis en inzicht gehad over het jonge kind en hoe je moet communiceren met je mede-collega’s en ouders. Hierbij wil ik de studenten adviseren om de opleiding te volgen en degenen die zijn gestart, om het af te ronden en niet te stoppen. Je leert heel veel, blijf je gewoon inzetten en voordat je denkt heb je jouw diploma ook in je hand. Zeg tegen jezelf, ik kan het en het gaat me lukken. Ik ben van de basis begonnen waarbij je als assistent bevoegd bent en door inzet en moeite is het me gelukt om m’n diploma in handen te krijgen, ondanks alle ups en downs”, zegt Jhingoeriesingh.

Timpico Ruth heeft zich in 2022 ingeschreven bij Stuka Doro voor de basisopleiding assistent crèche-en peuter schoolleidster. “Ik moet eerlijk toegeven dat ik deze opleiding zwaar had onderschat. Ik vertelde mezelf dat ik het ‘snel snel’ zou afmaken. De eerste dag was voor mij enorm leerrijk, ik leerde heel veel over het jonge kind, verder werd ik mij ook ervan bewust dat de jongelingsjaren van een mens belangrijk zijn en dat ze daarom gekoesterd moeten worden. En toch, gaandeweg de opleiding stelde ik mezelf steeds de vraag of ik dit wel wilde, omdat het verzorgen van de lessen op niveau geschied, waardoor je alles zal moeten geven en je je voor de volle 100% zal moeten inzetten. Ik had dagen waarop ik gewoon niet meer verder wilde, maar door bemoedigende woorden van mijn familie en vrienden heb ik doorgebeten. Vandaag mag ik met trots vertellen, dat ik tot één van de best geslaagden behoor. Aan de studenten die deze opleiding volgen of overdenken het te volgen, wil ik zeggen ga ervoor en doe je uiterste best, onderschat het totaal niet en geniet van deze opleiding, omdat het zal helpen om op een positieve en veilige  manier te bouwen aan het fundament van het jonge kind. Tot slot zeg ik ‘kies wijs kies…. Teach Consciously!'”

Saskia Raghoebarsing-Radjie geeft aan, dat ze tijdens het volgen van de Crèche- en peuterleidsteropleiding geleerd heeft hoe ze met kleine kinderen moet omgaan om hun verder te ontwikkelen. “Je moet het kind begeleiden met passende activiteiten en hen ondersteunen in hun ontwikkeling. Ook ben ik te weten gekomen dat je soms ook als een kind moet gaan denken, om een kind te begrijpen. Je moet veel liefde en geduld  hebben met kleintjes. Ik heb heel veel spannende en leuke momenten meegemaakt samen met de leerkrachten en mijn medestudenten. Heeft u ooit gedacht/gewenst om met kleintjes bezig te zijn, aarzel niet om de opleiding te volgen. Het is heel leuk en leerrijk”, aldus de geslaagde.

Teach Consciously is blij met het behaalde resultaat en start in januari met nieuwe groepen. Studenten die graag willen werken in een kinderdagverblijf en hun droom waar willen maken, mogen zich inschrijven. Teach Consciously is te bereiken op het nummer 8961707.
SK

error: Kopiëren mag niet!