Tarnadi vraagt aandacht voor hoge waterrekening Coronie

Het NDP-Assembleeld Remie Tarnadi uit Coronie heeft dinsdag tijdens de openbare vergadering van de Nationale Assemblee aandacht gevraagd voor de hoge waterrekening die bewoners van zijn district over de afgelopen maand van de SWM hebben gekregen. Het gaat volgens Tarnadi om waterrekeningen in de orde van grootte van SRD 3.000. 

Gebleken is dat de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) verbruikers apart laat betalen voor de kosten van watermeters, terwijl de huur van watermeters reeds verrekend wordt in de waterrekening. Het gaat om bewoners in Coronie die onlangs aangesloten zijn op het waterleidingnetwerk van de SWM. Daarvoor waren ze aangesloten op het waterleidingnet van de Dienst Watervoorziening. 

Sinds de SWM de watervoorziening van de Dienst Watervoorziening heeft overgenomen, was het volgens Tarnadi voor de bewoners duidelijk dat er betaald moet worden voor geleverd water. Daartoe werden watermeters bij hun wateraansluiting geplaatst. Nu blijkt dat ze voor de watermeters moeten betalen, waar ze niet op gerekend hadden. Dat ze voor de meter moeten betalen snappen zij ook, omdat de huur ervan bij de waterrekening wordt verrekend. 

De Coronianen zijn boos hierover en hebben Tarnadi gevraagd deze kwestie in het parlement onder de aandacht van de autoriteiten te brengen. 

Tarnadi zei dat de Coronianen de door de regering toegezegde koopkrachtversterking met de komende feestdagen in december in rook zien opgaan met het betalen van de rekening van de nutsvoorziening.

SS

error: Kopiëren mag niet!