NBA-overzicht: Joel Embiid scoort 51 terwijl 76ers Wolves verslaan

Joel Embiid van de Philadelphia 76ers scoorde 51 punten en haalde 12 rebounds binnen tijdens een wedstrijd tegen de Minnesota Timberwolves, wat de 76ers een 127-113 overwinning opleverde. Embiid zette hiermee een opvallende reeks neer van twaalf opeenvolgende wedstrijden met minstens 30 punten en 10 rebounds, iets wat niet meer voorkwam sinds Kareem Abdul-Jabbar in 1971-72. Tyrese Maxey steunde de inspanningen van Embiid met 35 punten voor Philadelphia. Aan de kant van de Timberwolves was Anthony Edwards de leidende scorer met 27 punten.

In andere wedstrijden wonnen de Clippers van de Mavericks met Kawhi Leonard die 30 punten en 10 rebounds noteerde. De Cavaliers versloegen de Jazz, mede dankzij Sam Merrill’s carrière-hoge 27 punten. De Celtics wonnen van de Kings, met bijdragen van Jaylen Brown en Derrick White die beiden 28 punten maakten. De Pacers braken een verliesreeks met een overwinning op de Hornets, gestimuleerd door Buddy Hield’s 25 punten. Ten slotte, wonnen de Miami Heat van de Orlando Magic met Tyler Herro die 28 punten scoorde, en versloegen de Denver Nuggets de Toronto Raptors met Nikola Jokic die 31 punten en 15 rebounds voor zijn rekening nam.

De Chicago Bulls versloegen de Los Angeles Lakers met 124-108, waarbij DeMar DeRozan leidend was met 27 punten en Coby White 17 punten bijdroeg. Acht spelers van de Bulls scoorden in dubbele cijfers, terwijl de Lakers hun derde verlies op rij incasseerden. Ondanks een bijna triple-double van LeBron James, konden de Lakers het niet bolwerken tegen het effectieve schotpercentage van de Bulls. Voor de Lakers scoorde James 25 punten en Austin Reaves volgde met 21 punten. Anthony Davis behaalde een double-double met 19 punten en 14 rebounds.

De New York Knicks wonnen met 121-102 van de Brooklyn Nets, geleid door Julius Randle die 26 punten scoorde, waarvan 19 in de eerste helft. Donte DiVincenzo voegde 23 punten toe en de Knicks stonden vrijwel de hele wedstrijd op voorsprong. De Nets leden een teleurstellende nederlaag en Mikal Bridges had een moeilijke avond met slechts 15 punten na een reeks gemiste shots.

In een andere wedstrijd behaalde de Atlanta Hawks een 134-127 overwinning op de Houston Rockets. Trae Young schitterde wederom met 30 punten en 14 assists, en Bogdan Bogdanovic scoorde 22 punten terwijl Onyeka Okongwu 19 punten en 11 rebounds bijdroeg. De Hawks deden het goed met een schotpercentage van 51,6%. Ondanks sterke prestaties van VanVleet en Smith, en een indrukwekkende serie overwinningen thuis, kon Houston het niet redden tegen Atlanta.

error: Kopiëren mag niet!