“Door verkeerde fouten te begaan heb ik alles verloren”

Geen onderdak hebben is heel zwaar, zegt een man in gesprek met Dagblad Suriname. Hij geeft aan, dat zijn leven heel goed was voordat  hij donkere dagen tegenkwam. “Ik had een onderdak, een gezin bestaande uit mijn vrouw en twee kinderen en ook dieren. Door een verkeerde keus en die keer op keer te begaan, heb ik alles verloren. Ik werkte en nam mijn werk heel serieus, eind van de maand betaalden mijn vrouw en ik gezamenlijk de vaste lasten en zo deden wij dat jaar in en uit. Feestdagen was het altijd extra. Mijn vrouw maakte altijd haar doks en roti en nodigde vrienden uit van mij en haar ook familie om het jaar samen af te sluiten. Ook al hadden wij het niet breed, lukte het ons aardig om onze doelen te bereiken. Maar, door verkeerde fouten te begaan heb ik alles verloren”, aldus de man. 

Waar het begon 

Hij zegt, dat hij nooit van dobbelen hield. Door enkele vrienden probeerde hij het toch. “Mijn vrienden hebben mij vaak gezegd, dat zij door dobbelen enkele dingen rond kregen. Ik zei altijd, van door hard werken bereik je meer, maar ik ben toch in die takie getrapt. Mijn vriend kocht plotseling zoveel luxe dingen en ik dacht ik wil het ook proberen. Van een keer ging het naar meerdere keren en dan kwam er toch een einde aan nadat ik alles had verloren. Ik voelde die swietie, want ik had ook veel geld in mijn hand, maar ik wilde meer en meer. Uiteindelijk had ik zoveel paymangs, mijn vrouw draaide de kosten alleen en toen heb ik mijn werk verloren. Mijn vrouw kon het niet meer aan, want ik dronk en begon haar ook geestelijk en lichamelijk pijn te doen. Iets dat ook heel fout was en daarna ben ik mijn kinderen kwijt geraakt”, vertelt de man. 

“Mijn vrouw kon de huur niet alleen aan en besloot ook na al het gedoe haar pad op te gaan met onze kinderen. Zij probeert nog van tijd tot tijd eten te brengen als ze mij ziet, maar meer kan ze niet. Ik zei haar dat ik die fout niet meer ga maken, maar zij gelooft mij niet, dus ik slaap hier en daar om de nacht door te brengen. Ik heb een werk, maar die centjes zie ik nog niet komen. Door mijn pijn hoop ik dat anderen eruit kunnen leren”, benadrukt de man.

“Die missie om veel geld te maken kan er zijn, maar doe het op een andere manier. Aan het eind gaat geld je niet houden wanneer je alleen bent, verdrietig bent, maar je gezin. Ik probeer nu wel op mijn eigen benen te staan en te bewijzen aan mijn vrouw dat ik die oude flam van haar weer kan zijn en ook een goede vader voor onze kinderen.”

“Denk goed na voor je bepaalde stappen neemt in het leven, bespreek het met je partner en kijk samen wat goed uitkomt, aan het eind weten jullie alleen wat je moet doorstaan en hoe je het moet overleven.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!