Bundesliga-overzicht: Leverkusen slaat Bochum om Bayern op afstand te houden

In een Bundesliga-overzicht heeft Bayer Leverkusen een indrukwekkende overwinning behaald op Bochum met 4-0, waarbij Patrik Schick een glansrol speelde door een hattrick te scoren. Dit resultaat hield Leverkusen vier punten voor op Bayern München, die zelf een 2-1 overwinning behaalden tegen Wolfsburg met doelpunten van Harry Kane en Jamal Musiala. Leverkusen-manager Xabi Alonso liet enkele eerste elftalspelers rusten met het oog op de Africa Cup of Nations, maar Schick bewees zijn waarde met zijn doelpunten. Bayern München moest hard werken zonder de zieke Leon Goretzka en Joshua Kimmich, maar slaagde erin drie punten veilig te stellen.

Stuttgart herstelde zich van een eerder verlies door Augsburg met 3-0 te verslaan en RB Leipzig te passeren naar de derde plaats. Serhou Guirassy, Denis Undav en Chris Fuhrich waren de doelpuntenmakers voor Stuttgart.

Het gepromoveerde Heidenheim hield hun indrukwekkende vorm vast door Freiburg te verslaan met 3-2. Eintracht Frankfurt keerde een achterstand om tegen Borussia Mönchengladbach, winnend met 2-1 dankzij late doelpunten en een rode kaart voor Gladbach’s Max Wober.

Union Berlin werkte zich uit de degradatiezone met een 2-0 overwinning op Köln, met doelpunten van Benedict Hollerbach en David Fofana. Ondanks een recente 3-2 nederlaag tegen Real Madrid in de Champions League, slaagde Union erin om onder de nieuwe manager Nenad Bjelica twee opeenvolgende thuiswedstrijden te winnen. Köln, met de verliespartij, blijft echter in een precaire positie nabij de bodem van de stand, wat leidt tot speculatie over de toekomst van manager Steffen Baumgart.

error: Kopiëren mag niet!