‘Teleurgesteld’ Dortmund gaat de winterstop in met genoeg om over na te denken

Borussia Dortmund gaat de winterstop in met een gevoel van teleurstelling na een reeks teleurstellende resultaten in de Bundesliga, waaronder een recent 1-1 gelijkspel tegen Mainz. Ondanks een vroege voorsprong door een vrije trap van Julian Brandt, wist Mainz kort voor rust de stand gelijk te trekken. Tot verdere frustratie van Dortmund werd een laat doelpunt van de Amerikaanse speler Gio Reyna afgekeurd vanwege buitenspel.

Coach Edin Terzic, hoewel vol van vertrouwen dat hij in 2024 nog steeds coach zou zijn, uitte zijn teleurstelling over de huidige prestaties en benadrukte de noodzaak tot reflectie tijdens de pauze. Ondanks kwalificatie voor de knock-outfase van de Champions League, staat Dortmund onder druk door slechts één overwinning in de laatste acht competitiewedstrijden.

De spelers hebben de nadruk gelegd op vooruitgang in de Champions League en merken op dat niet alle problemen bij de coach liggen. Vorige ontmoetingen met Mainz eindigden ook in teleurstelling voor Dortmund, waarbij eerdere wedstrijden invloed hadden op de jacht naar de Bundesliga-titel.

De wedstrijd tegen Mainz was grotendeels gedomineerd door Dortmund, maar ondanks het balbezit, slaagde de ploeg er niet in de winnende treffer te scoren. Dortmund moest de wedstrijd met 10 man beëindigen na een enkelblessure van Sebastien Haller en konden daardoor geen verandering meer brengen in de stand. Elders in de Bundesliga kwam Darmstadt terug om een 3-3 gelijkspel te behalen tegen Hoffenheim.

error: Kopiëren mag niet!