Minister Amoksi: “Veiligheidsplannen gaan ook na woensdag door”

Minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie stelt, dat in aanloop naar vandaag, woensdag 20 december, een veiligheidsplan is opgesteld dat aansluit op het landelijke veiligheidsplan, dat op de veiligheidsplannen van onder meer Justitie en Politie en het ministerie van Defensie is gestoeld. 

“De veiligheidsplannen lopen ook na morgen door, omdat de veiligheid gegarandeerd moet zijn voor de feestdagen en daarna”, zegt de bewindsman.

Volgens minister Amoksi is de regering er niet aan voorbijgegaan dat de nodige veiligheidsmaatregelen getroffen moeten worden. Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft hierin de leiding gehad, ondersteund door het Nationaal Leger (NL), de Militaire Politie (MP), het Korps Penitentiaire Ambtenaren (KPA) en de Beveiliging en Bijstandsdienst Suriname (BBS). 

“Er is door de politie een veiligheidsplan afgewerkt en dat zal worden geïmplementeerd”, zegt de justitieminister. Het gaat om wegomleggingen en in bepaalde gevallen wegafsluitingen, waarbij eenheden op verschillende locaties aanwezig zullen zijn om het geheel in goede banen te leiden.

De bewindsman geeft verder aan dat de getroffen veiligheidsmaatregelen niet uitsluitend voor woensdag gelden. Hij legt uit dat december een feestmaand is, en dat de veiligheid van eenieder gegarandeerd moet zijn. 

De regio commandanten zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren van de veiligheidsplannen in de verschillende regio’s. 

Amoksi kondigt meer verhoogde voet- en pro-surveillances aan, roadblocks, veiligheidscontroles c.q. fouilleringen. “Ik wil niet zeggen dat de samenleving zich geen zorgen hoeft te maken, maar alertheid is wel geboden. De politie is alert, ondersteund door andere veiligheidsdiensten.”

error: Kopiëren mag niet!