Latijns-Amerika en het Caribisch gebied zien in 2023 recordniveaus in geldovermakingen, met een verwachte stijging tot bijna 156 miljard dollar. Deze fondsen zijn van vitaal belang voor de economieën in de regio, vooral in Midden-Amerika, waar ze naar verwachting 12,7% van het bbp zullen uitmaken, in tegenstelling tot slechts 0,7% in Zuid-Amerika. Mexico en Colombia zijn in het bijzonder afhankelijk van deze geldstromen, terwijl top-economieën zoals Brazilië en Argentinië maar een klein deel van hun bbp uit geldovermakingen halen.
Nicaragua spant de kroon met een verwachte afhankelijkheid van geldovermakingen van 29,7% van het bbp. Andere landen zoals Honduras, El Salvador en Jamaica zijn ook in significante mate afhankelijk, terwijl landen zoals Uruguay, Panama en Costa Rica minimale afhankelijkheid tonen.
De Verenigde Staten zijn de belangrijkste bron van deze geldovermakingen, met name naar Mexico en andere Midden-Amerikaanse staten. In Zuid-Amerika zijn de VS ook een sleutelbron, met aanzienlijke afhankelijkheid in landen als Ecuador, Guyana, en Peru. Paraguay en Bolivia kijken intussen meer naar Spanje en naburige Latijns-Amerikaanse landen voor hun geldovermakingen.
Deze stijging in geldovermakingen wordt gedreven door verbeterde werkgelegenheid voor Latijns-Amerikaanse migranten in de VS en het economisch herstel post-pandemie, met Latijns-Amerika als de tweede grootste ontvanger van geldovermakingen ter wereld.