Luchtvaartdeskundige Tomas Chlumecky: “Volk wordt voor de gek gehouden over herstel SLM”

“Maatschappij is een melkkoe voor vuile politici”

“Keerpunt? De autoriteiten liegen tegen de bevolking van Suriname. De SLM is nog lang niet winstgevend. Een vloot met twee Boeing 737-800 en een Airbus A340-300 is geen efficiënte vloot. Elke luchtvaartexpert zou dat weten. De SLM heeft nooit winst gemaakt. Het heeft zeker 450 miljoen Amerikaanse dollar verloren sinds 1975”, aldus luchtvaartanalist Tomas Chlumecky. 

Hij schrijft op zijn Facebook-pagina: “Je kunt wedden dat de SLM met een inefficiënte vloot naar mijn mening miljoenen heeft verloren. Laten zij niet liegen. Het is het geld van het volk. Geld voor een vliegclub dat er niet in is geslaagd de motor van de economie te zijn. Dat moet de nummer 1 missie van elke staat luchtvaartmaatschappij zijn. De SLM is slechts een melkkoe voor vuile politici, maar zeker niet daar om de export, het toerisme en de luchtverbindingen naar belangrijke buren te vergroten. Elke luchtvaartexpert weet dat de duurzaamheid en winstgevendheid van luchtvaartmaatschappijen gebaseerd zijn op groei in netwerk en vloot. De SLM is een grap, het kwam nooit verder dan 3 vliegtuigen. Daarom vraagt ​​het altijd om geld van de belastingbetaler.”

Onderzoek instellen 

Volgens Chlumecky is het hoog tijd voor een onderzoek naar de staatssubsidies, leningen die de SLM heeft gesloten. Het is volgens hem tijd om de beerput te openen. “Je zult er versteld van staan. Forensische accountants zullen de zaken naar boven halen. De SLM is een ‘walking dead’ luchtvaartmaatschappij, ook bekend als Zombie Airline, die een enorme druk legt op de Surinaamse belastingbetalers en wat krijg je daarvoor? Een kleine luchtvaartmaatschappij met 3 vliegtuigen, terwijl luchtvaartmaatschappijen als Caribbean Airlines 5 keer groter zijn, COPA 20 keer groter, en geld verdienen. Tijd om de SLM aan de kaak te stellen en de aanslag op Suriname sinds 1975 als gevolg van corrupt wanbeheer boven water te halen”, aldus Chlumecky.

Oplossingen 

Volgens Chlumecky heeft de staat de SLM al voor miljoenen dollars gesubsidieerd en dit geld is grotendeels bedoeld om crediteuren te betalen. De politieke inmenging binnen de SLM is ongezond en dat is de eerste stap richting innovatie en niet iedere keer meer geld geven. Prudent bestuur, een onafhankelijke Raad van Commissarissen met kennis en ervaring en financiële verslaggeving zijn vereist.

“De SLM doet haar best om te overleven, maar de vraag is wanneer zij haar uitgaven met haar inkomsten zal kunnen dekken”, zegt de analist.

error: Kopiëren mag niet!