KPS: Rijlessen mogen alleen door bevoegde rijinstructeurs worden gegeven

Het Korps Politie Suriname (KPS) heeft medio dit jaar de rijinstructeursopleiding afgerond, waardoor kandidaten die deze met succes hebben afgerond, nu in het bezit zijn van een rijinstructeursdiploma. Maar, deze gediplomeerde rijinstructeurs zijn pas bevoegd rijlessen te verzorgen wanneer zij ook in het bezit zijn van het rijinstructeursbewijs.

Gebleken is echter, dat ondanks dat pas geslaagde rijinstructeurs nog niet in het bezit zijn van een rijinstructeursbewijs, en daardoor niet de bevoegdheid hebben, zij toch rijlessen verzorgen, wat inhoudt dat zij allen in overtreding zijn, zo meldt het KPS dinsdag.

De politie doet een beroep op de gemeenschap dat mensen alleen rijlessen kunnen en mogen krijgen van bevoegde rijinstructeurs. “ Laat u zich niet pakken en volgt u de juiste procedure voor het behalen van uw rijbewijs.”

De pas geslaagde rijinstructeurs worden tevens gewaarschuwd zich niet te laten misleiden en rustig op hun rijinstructeursbewijs te wachten, alvorens over te gaan tot het verzorgen van rijonderricht.

“Indien u zich toch hieraan schuldig maakt, bent u in overtreding en zal dit niet ongestraft blijven”, aldus de KPS.

error: Kopiëren mag niet!