Het dodental als gevolg van Israëlische agressie in Gaza stijgt

Het dodental en aantal gewonden door Israëlische aanvallen in Gaza is aanzienlijk gestegen. Volgens Ashraf Cudra van het Ministerie van Volksgezondheid in Gaza zijn nu 19.453 mensen gedood en 52.286 gewond geraakt. Ook zijn medische faciliteiten getroffen, waardoor slechts 11 van de 36 ziekenhuizen in de regio nog gedeeltelijk functioneren. De aanhoudende militaire acties van Israël blijven een zware menselijke en materiële tol eisen in Gaza.

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin hield maandag een gezamenlijke persconferentie met de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant in Israël, waarin hij opriep tot meer hulp voor mensen die ontheemd zijn in de belegerde Gazastrook en zei dat de VS Israël wapens en munitie zouden blijven leveren.

Langdurige onderhandelingen brachten de VN-Veiligheidsraad ertoe een stemming over een resolutie waarin een nieuw staakt-het-vuren in Gaza werd beoogd, uit te stellen tot dinsdag, zeiden diplomatieke bronnen maandag, omdat de Verenigde Staten een groeiend ongeduld tonen ten opzichte van hun belangrijkste bondgenoot Israël.

error: Kopiëren mag niet!