“De meeste mensen kopen hun groente bij de illegale venters”

Enkele standhouders die ook op de zondagen producten langs de straat verkopen, kijken uit naar een vlotte verkoop voor de feestdagen. “Niet elke zondag is er sprake van een vlotte verkoop of een volle aanloop, je hebt dagen waarop het zo rustig is op de markt”, zegt een standhouder.

“De meeste mensen kopen hun groente bij de illegale venters, bij een standhouder in hun buurt langs de straat of je hebt anderen die nu zelf planten en oogsten. Er is dan geen reden de markt in te komen en dat is nadelig voor ons. Er zijn nog enkele dagen over voor de feestdagen en ook nog voor het jaar eindigt, en ik hoop dat ik tenminste wat heb verkocht.”

Ferdan, die vis verkoopt, geeft aan dat hij niet dagelijks verkoopt, maar  alleen op enkele dagen door de week en op de zondag. “Ik dacht juist iets extra’s te verdienen op de feestdagen en naast mijn baan, maar het lijkt veel moeilijker te worden. Een andere baan zoeken naast mijn vaste baan is veel te zwaar en moeilijk. Ik ga te vaak weg zijn van mijn gezin en dat is helemaal niet de bedoeling. Je moet je gezin aandacht geven, je zelf dood werken levert misschien geld op, maar geen goede en leuke herinnering”, zegt Ferdan.

“Ik begrijp de mensen aan de ene kant, er is geen geld en de betaling van vaste lasten laat ook niet veel toe. Ik heb het ook, maar als het zo door blijft gaan ga ik wel een andere optie moeten zoeken. Vis is ook niet goedkoop en in buurten rijden en vis verkopen is ook een andere uitdaging en ook een uitgave. Ik hoop dat het komend jaar iets goeds oplevert.”

TM

error: Kopiëren mag niet!