67-jarige man in Nieuw Nickerie bij beroving gedood – Echtgenote gewond afgevoerd naar MMC

De  67-jarige J.P. is dinsdagochtend in alle vroegte om het leven gekomen tijdens een beroving in zijn woning aan de Doekhieweg-West in Nieuw Nickerie.

De politie van het bureau Nieuw Nickerie kreeg omstreeks 04:00 uur een dievenmelding, waarop agenten naar de locatie gingen voor onderzoek. Daar aangekomen troffen agenten de kleinzoon van het slachtoffer J.P. aan, die door buren telefonisch in kennis was gesteld dat zijn grootmoeder om hulp riep.

Bij een ingesteld onderzoek in de woning troffen agenten J.P. aan, die geen tekenen van leven meer vertoonde, bloedend op de vloer in zijn slaapkamer aan. Op het lichaam van de man werden verschillende verwondingen aangetroffen die vermoedelijk met een scherp voorwerp zijn toegebracht.

Verder heeft de politie geconstateerd dat de dader (s) via de vliering de woning zijn in gekomen, waarbij de camerabox werd meegenomen. Het is vooralsnog niet duidelijk wat de dader(s) hebben weggenomen.

De vrouw van J.P. is tijdens de beroving ook mishandeld en heeft een fractuur aan een hand opgelopen. Zij is voor medische behandeling afgevoerd naar het Mungra Medisch Centrum (MMC). 

In opdracht van het Openbaar Ministerie is het lichaam van J.P. hangende het onderzoek ter obductie door de politie in beslag genomen. De recherche van Regio-West is belast met het verder onderzoek in deze zaak.

Verdachte aangehouden

Het Korps Politie Suriname heeft in de loop van dinsdagmiddag bevestigd dat een verdachte is aangehouden. Het gaat om de 21-jarige R.H. Nauwelijks zichtbare sporen van bloed op de openbare weg zouden hebben geleid naar de woning van de verdachte. De verdachte zou bij het slachtoffer in de straat wonen en voerde nu en dan klusjes uit voor het slachtoffer.

error: Kopiëren mag niet!