Wachttijden voor verkrijgen rijbewijs baart burgers veel zorgen

Het bekende verhaal van materiaaltekort voor het vervaardigen van rijbewijsen  is bij mensen niet onbekend. Op verschillende dienstverlenende afdelingen bij overheidskantoren worden burgers dagelijks geconfronteerd met het verhaal dat er materiaaltekort is. Dit was het verhaal bij de e-id kaarten en ook bij het afhalen van de nieuwe rijbewijzen.

Wel materiaal, maar grote achterstand moet eerst afgehandeld worden

Dit verhaal van materiaaltekort behoort nu het verleden. Angela, die onlangs haar rijbewijs in ontvangst moest nemen, is geconfronteerd met een ander verhaal. Er werd haar verteld, dat er nu wel materiaal is om de rijbewijzen te maken, maar dat de achterstand heel erg groot is voor wat betreft het maken van rijbewijzen

Er was geruime tijd wel materiaal voor het maken van het oude rijbewijsboekje, maar die werd om de een of andere redenen niet gebruikt. De oude id-kaarten hebben vanwege het gebrek aan materiaal wel gewerkt als tijdelijke oplossing. 

Angela vraagt zich af waarom de oude rijbewijsboekjes dan niet als tijdelijke oplossing gebruikt kon worden. 

Een gangbare oplossing ontbreekt voor het probleem van de rijbewijzen.“Ik heb heel veel tijd en geld gestopt in het behalen van mijn rijbewijs en ik zou het prettig vinden om na mijn examen mijn rijbewijs in ontvangst te kunnen nemen.”

Afhaalstrookje zonder rechtskracht

Bij het behalen van het examen krijgt de geslaagde wel een afhaal strookje, maar die heeft geen rechtskracht voor wat betreft het deelnemen aan het verkeer. Het dient slechts ter afname van een geldig rijbewijs dat de rechtskracht bezit om de burger deel te laten nemen aan het verkeer.

error: Kopiëren mag niet!