Update : Israëlische genocide GAZA

De chef van het Pentagon bezoekt Israël terwijl de bondgenoten de roep om een staakt-het-vuren in Gaza opvoeren

Verwacht werd dat de Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin tijdens gesprekken in Tel Aviv op maandag druk zou uitoefenen op Israël om grote gevechtsoperaties in Gaza af te bouwen, toen Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland – enkele van Israëls nauwste bondgenoten – zich dit weekend aansloten bij de mondiale oproep tot een staakt-het-vuren. De Veiligheidsraad van de Verenigde Naties zou maandag al kunnen stemmen over een voorstel om te eisen dat Israël en Hamas hulptoegang tot de Gazastrook toestaan via land-, zee- en luchtroutes en VN-monitoring van de geleverde humanitaire hulp opzetten.

De Amerikaanse minister van Defensie Lloyd Austin arriveerde maandag in Israël voor gesprekken die zich naar verwachting zullen concentreren op de drang van Washington om af te stappen van het massale Israëlische bombardement dat duizenden burgerslachtoffers heeft geëist in Gaza.

Tijdens een bezoek aan Israël op zondag riep de Franse minister van Buitenlandse Zaken, Catherine Colonna, op tot een “onmiddellijke wapenstilstand” gericht op het vrijlaten van meer gijzelaars, het verkrijgen van grotere hoeveelheden hulp in Gaza en het bewegen in de richting van “het begin van een politieke oplossing”.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Volksgezondheid van Gaza zijn bij Israëlische aanvallen zondag 90 Palestijnen omgekomen in het vluchtelingenkamp Jabalia in het noorden van Gaza. Nog eens twaalf mensen kwamen om bij aanvallen op de centrale stad Deir al-Balah, aldus het ministerie.

Uit gegevens van de sociale zekerheid is een nauwkeuriger beeld gekomen van de aanval van Hamas op Israël op 7 oktober, die de ongekende omvang van het geweld bevestigt, maar ook enkele eerste getuigenissen in twijfel trekt. Het uiteindelijke dodental als gevolg van de aanval wordt nu geschat op 695 Israëlische burgers, waaronder 36 kinderen, evenals 373 veiligheidstroepen en 71 buitenlanders, wat een totaal op 1.139 oplevert. Dit sluit vijf mensen uit, onder wie vier Israëliërs, die nog steeds als vermist worden opgegeven door het kantoor van de premier.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid in de door Hamas beheerde enclave zijn bij de Israëlische aanval op de Gazastrook minstens 18.800 mensen gedood en zijn minstens 51.000 mensen gewond geraakt. Volgens het mediabureau van Hamas worden minstens 7.600 mensen vermist.

error: Kopiëren mag niet!