President Santokhi: “Regering zal alles doen om landbouwers Nickerie te beschermen”

President Chandrikapersad Santokhi zei in een toespraak in het weekend tijdens de loting van percelen aan tuinboeren in Nickerie, dat de regering er alles aan zal doen om landbouwers in Nickerie te beschermen. Hij benadrukte dat de landbouwers bijzondere bescherming zullen krijgen. Ruim 330 zelfstandigen zijn in aanmerking gekomen voor een stukje grond.

Hij ging ook in op het feit, dat enkele weken geleden geconstateerd werd dat een persoon alleen 200 hectare grond had gehad en de stalweide van enkele boeren had afgepakt. “We hebben het teruggenomen, omdat u recht heeft op uw stalweide. En laat dat een boodschap zijn voor die mensen, de Nickerianen die menen grond van jullie af te pakken. Ik ga jullie beschermen. En ik ga die presidentiële besluiten maken, die al deze dingen moeten terugdraaien en niemand komt aan uw perceel”, gaf het de president aan.

“U kunt sinds twee weken uw grond omzetten in eigendom. Nooit meer gaat iemand uw grond kunnen afpakken en die eigendom blijft voor jou, jouw kinderen, kleinkinderen en voor je volgende generatie. Maakt u daarom goed gebruik daarvan”, drukte de president de boeren op het hart. 

“We gaan jullie alle kansen geven als het gaat om export van jullie producten. We gaan jullie ook de kansen geven voor trainingen voor moderne technologie om agrarische producten te verbouwen. Maar, laten we tegelijkertijd aandacht schenken aan voedselveiligheid en geen chemicaliën gebruiken.”

error: Kopiëren mag niet!