President Santokhi bezoekt Wageningen

President Chandrikapersad Santokhi bracht zaterdag tijdens zijn werkbezoek aan het rijstdistrict Nickerie ook een bezoek aan Wageningen. Tijdens zijn toespraak richting de bewoners ging de president vooral in op landelijk genomen besluiten inzake bijvoorbeeld koopkrachtversterking. Feitelijk ging hij amper op de vraag in, in hoeverre er plannen voor Wageningen op stapel, op de agenda, staan.

Santokhi liet de bewoners maar weer eens weten, dat er is besloten om  in december de landsdienaren SRD 5.000 uit te betalen, waarvan SRD 4.200 direct gestort wordt. Het resterende deel van SRD 800 zal in 2024 gefaseerd uitbetaald worden. Hij zei ook dat per 1 januari 2024 de belastingvrije grens wordt verhoogd van SRD 7.500 naar SRD 9.000 voor zowel ambtenaren als werkers binnen de particuliere sector. Aan landsdienaren en aan hen gelijkgestelden wordt een extra bedrag van SRD 1.000 aan koopkrachtversterking toegekend bovenop de SRD 2.500 die reeds wordt gegeven. Gepensioneerde ambtenaren zullen 70% hiervan ontvangen. “Deze regering heeft onlangs ook goedgekeurd om per 1 juli 2023 uw pensioenen op te toppen met SRD 750 per maand”, aldus de president.

Het staatshoofd stond ook stil bij de inspanning van de regering om burgers te voorzien van een perceel. 

President Santokhi gaf verder aan, dat de Raad van Bestuur van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) de vierde beoordeling van het Surinaams herstelprogramma heeft goedgekeurd. Hiermee wordt 53 miljoen Amerikaanse dollar direct beschikbaar gesteld. 

Met betrekking tot de inwoners van Wageningen werd slechts gezegd, dat minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) binnenkort maatregelen treft om Wageningers van een stukje landbouwterrein te voorzien waarop zij economische activiteiten kunnen uitoefenen.

error: Kopiëren mag niet!