Biden’s goedkeuring is gedaald tot slechts 33% van het Noord-Amerikaanse volk

De goedkeuringsscore van president Joe Biden onder de Amerikaanse bevolking is gedaald tot slechts 33%, volgens een nationale opiniepeiling van het Pew Research Center, en dit is de laagste score tijdens zijn presidentschap. De meerderheid van de Amerikanen, 64%, keurt zijn regering af en gelooft dat hij problemen heeft met het aanpakken van immigratie- en economische kwesties. Slechts 24% van de ondervraagden denkt dat Biden in staat is de natie te verenigen, terwijl maar 36% gelooft dat hij economische problemen kan oplossen en slechts 32% verwacht dat hij immigratieproblemen zal adresseren.

Biden’s goedkeuring is met twee punten gedaald ten opzichte van een eerder onderzoek in het midden van 2023. Bij Democraten is zijn goedkeuring met 12 punten gedaald sinds oktober 2022. Zijn afkeuring is het sterkst onder volwassenen tussen de 18 en 49 jaar, met 66%, en iets lager bij personen boven de 50, met 62%.

De volgende Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn gepland voor november 2024. Joe Biden heeft, ondanks zijn leeftijd van 81 jaar, via zijn social media account (voorheen Twitter) aangekondigd dat hij van plan is zich kandidaat te stellen voor een tweede termijn.

error: Kopiëren mag niet!