Argentijnse stad wordt geconfronteerd met Storm: 13 levens verloren

In de kuststad Bahía Blanca, Argentinië, veroorzaakte een zware elektrische storm wijdverbreide verwoestingen. Burgemeester Federico Susbielles bevestigde 13 doden als gevolg van deze ramp. De storm, met windsnelheden tot 140 kilometer per uur, sloeg op zaterdag toe. Het veroorzaakte grote schade, wat leidde tot stroomstoringen en aanzienlijke schade in de hele stad.

De club Bahiense del Norte, een opmerkelijke lokale instelling, leed zwaar. Hier stortte een dak in tijdens een rolschaatsevenement. Dit incident resulteerde in talrijke doden en gewonden. Hulpdiensten, waaronder brandweerlieden, werkten onvermoeibaar om degenen die vastzaten onder het puin te redden.

President Javier Milei en gouverneur Axel Kicilof reageerden onmiddellijk. Ze gebruikten X, een platform voor sociale media, om hun medeleven te betuigen en de bewoners aan te sporen tot voorzichtigheid. Beide leiders benadrukten het belang van binnen blijven voor de veiligheid.

Deze ramp onderstreept de urgentie van paraatheid bij noodsituaties. De Argentijnse Nationale Meteorologische Dienst had eerder gewaarschuwd voor de storm. De impact ervan was echter destructiever dan verwacht. De storm trof ook naburige steden en bracht harde wind en hagel met zich mee.

error: Kopiëren mag niet!