“Belegd broodje kopen? Nee hoor, ik maak liever zo’n broodje thuis”

De prijs van een belegd broodje heeft ook wel een rol gespeeld het jaar door. Enkele burgers geven tijdens een gesprek met Dagblad Suriname aan dat zij liever een broodje thuis zelf maken. “Soms lust je wel wat anders, maar nu SRD 100 aan een broodje uitgeven of SRD 150 is heel veel”, zegt Shalin. Zij heeft twee kinderen en samen moeten ze dagelijks bussen. 

“De helft van mijn salaris moet de vervoerkosten dekken en dan heb je nog de andere vaste lasten. Als ik iets anders lust dan doe ik het liever gezamenlijk met mijn kinderen. Ik koop liever een portie eten van SRD 200 waarbij ik het samen kan delen dan een broodje van rond SRD 150.”

Pinky die negen jaar is, geeft aan dat zij brood van huis brengt. “Ik krijg wel gratis brood op school, maar die zijn niet vaak aantrekkelijk. Brood, smeerkaas, pindakaas en jam, soms heb je wel wat anders maar het doet mij goed als ik brood eet dat mijn moeder voor mij heeft gemaakt. Het geeft mij een goed gevoel en wijst mij dat mijn moeder heel veel van mij houdt. Niet een ieder kan een broodje naar school brengen en dat mijn moeder dagelijks haar best doet waardeer ik. Ik vind het wel jammer dat veel dingen duur zijn geworden, zo kunnen wij ook minder uit eten of wandelen, maar aandacht blijf ik wel krijgen.”

Dennis geeft aan dat hij wel een broodje koopt. “Ik heb niemand en ik heb vaak geen tijd om een brood te maken voor ik uit huis ga. Op zo een manier probeer ik wat mensen te ondersteunen met hun business. Als veel mensen gaan stoppen met het kopen van belegde broodjes kunnen vele zaken sluiten en zo hebben weinig mensen dan ook geen werk. Ik woon toevallig alleen en kan het nog missen. De andere uitgaven zijn wel zwaar, maar ik probeer het. Als je gaat klagen en naar de prijzen gaat blijven kijken kom je niet vooruit. Het leven is kort, dus ik probeer op alle manieren te genieten zolang het mijn hart goed doet.”

TM

error: Kopiëren mag niet!