Voorwaardelijke borgtocht verleend aan Zareen Khan

Bollywood-actrice Zareen Khan heeft voorlopige borgtocht gekregen en een rechtbank heeft haar internationale reizen zonder voorafgaande toestemming verboden in verband met de fraudezaak uit 2018. De zaak werd geregistreerd op het politiebureau van Narkeldanga in Calcutta. 

Nu suggereren recente berichten, dat de actrice tot 26 december borgtocht werd verleend door de Sealdah-rechtbank op basis van een persoonlijke borgsom van Rs. 30.000. Het arrestatiebevel vloeide voort uit een zaak van vermeend bedrog die teruggaat tot 2018. De onderzoeksfunctionaris had een aanklacht ingediend tegen Zareen Khan bij de Sealdah-rechtbank in Calcutta. Gedurende deze periode heeft Zareen geen borgtocht aangevraagd en is ook niet voor de rechtbank verschenen, wat resulteerde in de uitvaardiging van een arrestatiebevel vanwege haar herhaalde afwezigheid. 

Het vermeende incident in 2018 vloeide voort uit het verwachte optreden van Zareen Khan tijdens een Durga Puja-viering in Calcutta. Naar verluidt slaagde ze er niet in haar geplande optreden te vertonen, wat de organisator ertoe bracht een formele klacht in te dienen wegens bedrog tegen zowel de actrice als haar manager. Vervolgens werd tegen de twee personen een First Information Report (FIR) ingediend. 

In haar verdediging beweerde Zareen dat ze werd misleid door de organisatoren van het evenement. Volgens haar verhaal hadden de organisatoren het evenement afgeschilderd als een spraakmakende bijeenkomst die werd bijgewoond door hoogwaardigheidsbekleders, waaronder de eerste minister van Bengalen.

Khan noemde miscommunicatie over de vluchtarrangementen en accommodaties die de situatie nog ingewikkelder maakten, wat bijdroeg aan haar onverwachte afwezigheid op het evenement. In september 2023 werd in verband met de zaak een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Zareen Khan.

error: Kopiëren mag niet!