Shrimad Bhagavad Gitá Jayanti viering met gratis verspreiding Shrimad Bhagavad Gitá boeken

Shrimad Bhágavad Gitá Jayanti wordt vrijdag 22 december gevierd, de dag waarop Bhagwán Shri Krishna middels de Shrimad Bhágavad Gitá Arjuna instructies en begeleiding gaf over het leven. Het wordt gevierd op Shukla Ekádashi, de 11e dag van de lichte helft van de maand Margashirsha van de Vedische maankalender. 

Die dag zal de voorzitter van de Nederlandse stichting Nrsingh voor Yoga, Ayurveda, gevechtskunsten en Vedische wijsheid, Vaidya de heer Shyam Bihari Sharan Bansi om 17:00u een gratis Yogaworkshop verzorgen in de Multipurpose Zaal van Suriname Hindi Parishad aan de Hindilaan 12 in Paramaribo. 

U bent allen van harte welkom om aan deze workshop deel te nemen, ongeacht uw culturele of godsdienstige achtergrond. 

Na afloop van de workshop zal aan iedere deelnemer gratis een in het Nederlands geschreven Shrimad Bhagavad Gitá boek geschonken worden. Er zijn in totaal 216 boeken beschikbaar. Deze schenking van de Shrimad Bhágavad Gitá boeken is mogelijk gemaakt door eigen bijdragen van en donaties aan stichting Nrsingh. 

In drie voorgaande jaren, voor het laatst in 2021 heeft de stichting reeds 281 boeken van de in het Nederlands geschreven “Bhágavad Gitá, zoals het is” aan leden van de Surinaamse gemeenschap geschonken. Onder andere aan kinderen van een kinderhuis. Omdat de Shrimad Bhágavad Gitá 700 shloka (verzen) heeft, wil stichting Nrsingh in totaal 700 Shrimad Bhagavad Gitá boeken aan de Surinaamse gemeenschap schenken. De Shrimad Bhagavad Gitá kan gezien worden als een zeer belangrijke gids voor het leven, waarin oplossingen staan beschreven voor alle denkbare problemen waar de gehele mensheid (zelfs in de huidige tijd) mee te maken heeft. 

Sinds 1998 is stichting Nrsingh in Nederland en in het buitenland (waaronder Suriname en India) actief bezig met het verzorgen van trainingen voor Yoga en gevechtskunsten (onder andere  Taekwondo/Hapkido) en het verzorgen van voorlichtingsbijeenkomsten, lezingen, workshops, interviews op radio en TV, over onder andere Ayurveda en het op een natuurlijke manier voorkomen van ziekten en het bevorderen van een goede fysieke, mentale en spirituele gezondheid. Hieronder valt ook het vergroten van de weerbaarheid, de zelfdiscipline en het zelfvertrouwen. 

Achtergrondinformatie over Vaidya de heer Shyam Bihari Sharan Bansi  kunt u vinden op de website: www.ahc-ayurvedayoga.com of op social media. Voor het gratis deelnemen aan de workshop kunt u zich via https://ap.lc/KUGmj aanmelden bij de heer Satjanand Pramsoekh (telefoonnummer 8619860).

error: Kopiëren mag niet!