Marc Sprenger na jaren steun aan gezondheidszorg Suriname terug naar Nederland

De Nederlandse microbioloog en epidemioloog Marc Sprenger vertrekt na een intensieve periode weer naar Nederland. Sprenger heeft de regering de afgelopen jaren ondersteund bij het reorganiseren van de gezondheidszorg, de beheersing van de Corona-pandemie en het verstevigen van de samenwerking met de Nederlandse medische sector. Als blijk van waardering vond dinsdag 12 december op het Kabinet van de President een afscheidsbijeenkomst plaats, waarbij vol lof werdgesproken over de bijdrage van Sprenger aan de verbetering van de nationale gezondheidszorg. 

Naast president Chandrikapersad Santokhi waren  minister van Volksgezondheid ad interim Krishnakoemarie Mathoera en de ambassadeur van Nederland, Walter Oostelbos, aanwezig.

Het staatshoofd stond voornamelijk stil bij de uitdagingen van de Covid-19-pandemie en de leidende rol van Nederland daarin. Hij waardeert de bijdrage van Marc Sprenger voor zijn structurele en duurzame oplossingen tijdens de aanhoudende Corona-periode. Mede door zijn steun en leiderschap heeft Suriname volgens president Santokhi de pandemie weten te beheersen, zelfs beter dan veel andere landen. Hij sprak ook zijn waardering uit voor de bijdrage van Sprenger aan de algehele duurzame herstructurering van de gezondheidssector.

“Zijn missie is nog niet volbracht. Anderen zullen het overnemen, want die zijn inmiddels al getraind. En zij weten ook het traject te vervolgen. Alleen heb ik de minister van Volksgezondheid gevraagd om gebruik te blijven maken van zijn goede relatie, zijn netwerkorganisatie in Nederland en zijn invloed en autoriteit”, gaf de regeringsleider aan.

De epidemioloog werd vereerd met een bijzonder certificaat als een bijzondere blijk van waardering.

error: Kopiëren mag niet!