Leerkrachten die SISTEMS-project hebben afgerond brengen bezoek dc  Gobardhan van Nickerie

Leerkrachten die de training van het SISTEMS-project (Supporting the Integration of Science, Technology, Engineering & Mathematics in Secondary Education for Suriname) succesvol hebben afgerond, hebben een bezoek gebracht aan districtscommissaris Senrita Gobardhan van Nickerie. 

Het gaat om leerkrachten van diverse schoolinstellingen binnen het district Nickerie. Een van de doelen van de training was om onder andere de toepassing van STEM-onderwijs (Science, Technology, Engineering & Math) op VOJ scholen te stimuleren.

Nickerie staat bekend als een van de districten in Suriname die op de Natuurkunde Olympiade altijd heeft gepresteerd. De studenten afkomstig van de Grace Schneiders Howards school (die onder de Nickeriaanse gemeenschap bekend is als MULO 2) hebben meerdere malen samen met hun leerkrachten de eerste prijs in de wacht gesleept bij zulke evenementen met hun prestaties.

De leerkrachten die deze SISTEMS training hebben gevolgd werden getraind tot “Master Trainers” en zullen op hun beurt andere leerkrachten trainen. Een van de andere doelen van de training is ook geweest om de Surinaamse leerkrachten te helpen in hun professionele ontwikkeling op het gebied van SISTEMS.

De districtscommissaris feliciteerde de groep met het behalen van hun certificaat, wenste hen heel veel succes verder en vroeg hen om als team door te gaan om meer te bereiken.Vier van de participanten uit Nickerie zijn in de prijzen gevallen voor “SISTEMS Teacher of the Year”, zo meldt het Burger Informatie Centrum Nickerie.

error: Kopiëren mag niet!