Israël-Hamas oorlogssituatierapport dag 69

DOOR PHIL BAINBRIDGE
December 14, 2023 – Hamas-chef Ismael Haniyeh heeft gezegd dat elk naoorlogs plan dat de militante groepering uitsluit “een waanidee is”, maar zegt dat ze klaar zijn voor gesprekken om de oorlog te beëindigen en “het Palestijnse huis op orde te brengen” zowel Gaza als de Westelijke Jordaanoever.

De IDF zegt dat het met succes drie Hamas-locaties heeft aangevallen, waaronder één in een school, nadat Hamas een video had gepubliceerd waarin te zien is hoe zijn strijders vanuit een school onder vuur nemen en daarmee eerdere beweringen tegenspreekt om geen gebruik te maken van de civiele infrastructuur.

Minstens tien Israëlische soldaten werden gedood in een Hamas-hinderlaag in de wijk Shuja’iya in Gaza-stad, het grootste verlies sinds 7 oktober.

Families van de 135 Israëlische gijzelaars hebben kritiek geuit op het besluit van het oorlogskabinet om de Mossad-chef niet naar Qatar te sturen om de onderhandelingen over verdere vrijlating van gijzelaars te hervatten. Er duiken echter berichten op dat Egypte is gevraagd te bemiddelen in een nieuwe deal voor de vrijlating van gijzelaars en dat er voorbereidende gesprekken met beide partijen plaatsvinden.

error: Kopiëren mag niet!