Veel onduidelijkheid in samenleving over grondconversie 

Het beleid rondom grondaanvragen en uitgifte behoeft een dringende aanpak. Mensen zeggen in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname, dat ze jarenlang de dupe zijn geworden van dit slecht gevoerd beleid. Ze worden al zeker tien jaar letterlijk van het kastje naar de muur gestuurd. 

Documenten continu onvindbaar

Van documenten die in werden gediend door mensen bij wijkkantoren van het ministerie van Grondbeleid en Bosbeheer wordt steeds gezegd, dat die nooit zijn ingediend. Dit wekt irritatie bij burgers op en kan heel veel onduidelijkheid met zich meebrengen. Stukken van burgers die meerdere malen worden ingeleverd kunnen maar niet gevonden worden. 

Stukken inzake grondconversie worden digitaal ingeleverd

Nu het het inleversysteem van documenten van normale gronduitgifte niet in orde is, is het dan wel noemenswaardig volgens burgers, dat 

bij het grondconversie systeem de documenten nu online ingediend moeten worden. In hoeverre men kan garanderen dat de stukken van mensen nu inderdaad veilig op de website staan is niet bekend. Veel dat op het internet staat kan door cybercriminelen gebruikt worden voor negatieve doeleinden. Dit zorgt ervoor dat mensen die hun perceel graag willen converteren veel angst hebben.Als stukken die in hardcopy niet te vinden zijn in wijkkantoren, dan is het wel een zorgpunt om stukken digitaal up te loaden terwijl er van alles met digitale stukken kan gebeuren, aldus personen die met Dagblad Suriname hierover spraken.

Meer informatiesessies

In Saramacca is er recentelijk door districtscommissaris Sherin Bansi-Durga een informatiesessie gehouden voor burgers van het district, waar de processen met betrekking tot grondconversie verduidelijkt zijn.

Mensen willen meer te weten komen over wat grondconversie is en hoe men stukken moet indienen.

error: Kopiëren mag niet!