Rehabilitatie werkzaamheden Palmentuin beginnen in februari

De rehabilitatiewerkzaamheden oftewel de verfraaiing van de Palmentuin beginnen in februari volgend jaar en zullen circa 4 maanden in beslag nemen. De verfraaiing van de historische Palmentuin is onderdeel van het Paramaribo Urban Rehabilitation Program (PURP) dat met middelen van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) wordt gefinancierd. 

Het programma is bedoeld om de fysieke achteruitgang van de historische binnenstad tegen te gaan en een duurzaam revitaliseringsproces op gang te brengen. Binnen dit kader zijn enkele historische gebouwen in de binnenstad van Paramaribo gerestaureerd. 

Enkele maanden geleden was al begonnen met belangrijke opschoningswerkzaamheden in de Palmentuin. Daartoe was een internationaal team van arboristen (boomspecialisten) uit Colombia speciaal naar Suriname gekomen. 

Ongeveer 5 procent van de 954 palmen werd verwijderd, omdat die feitelijk al dood waren. De tuin staat er nu veel oogelijker bij dan enkele maanden geleden. 

De echte rehabilitatiewerkzaamheden konden echter niet eerder beginnen, omdat er eerst een onderhouds- en beheersplan, moesten  worden opgesteld. Dit is een belangrijke voorwaarde gesteld door de UNESCO, om te voorkomen dat de tuin na rehabilitatie weer in vervallen staat geraakt. Aan dit onderhouds- en beheersplan wordt nu de laatste hand gelegd, en de verwachting is dat in februari dan daadwerkelijk begonnen zal worden met de verfraaiïingswerkzamheden. Er komen verharde paden, banken, de verlichting wordt compleet aangepakt en er komen buitenkunstwerken in de tuin.

SS

error: Kopiëren mag niet!