Kim Kardashian en Kanye West krijgen kritiek op opvoeding dochter North

Een wereldvreemd kind, klinkt het. De kijkers van ‘The Kardashians’ zijn niet te spreken over de manier waarop Kim Kardashian en ex Kanye ‘Ye’ West hun tienjarige dochter North hebben opgevoed. “Ze wordt getraind om een celebrity te worden.” 

Zo was ze in de seizoensfinale niet bepaald onder de indruk van de peperdure jurk die ontwerper Daniel Roseberry – die nochtans al samenwerkte met Beyoncé, Lady Gaga en Michelle Obama – voor haar moeder had laten maken. De 50.000 zoetwaterparels die het eindproduct sierden? Ze zagen er ‘nep en goedkoop’ uit. Sowieso uit North zich zelden als fan van haar moeders vestimentaire keuzes. Op YouTube staat zelfs een compilatie van haar ‘shadiest moments’. 

De jurken van de afgelopen jaren vond ze ronduit lelijk. Ze doet wat denken aan een jonge Ye, die ook nooit een blad voor de mond nam. Welke woorden haar het best omschrijven, vindt ze? 

Vraag is of het dan een goed idee is om een meisje van 10 een coverstory te laten doen voor een goed gelezen lifestylemagazine als i-D. Of om haar een klein rolletje te geven in een animatiefilm – Paw patrol: the mighty movie – en haar daar meteen 20.000 dollar (zo’n 18.500 euro) voor te geven. Alleen in het gebruik van sociale media lijkt moeder duidelijke grenzen te trekken. 

“Voor TikTok en Instagram moeten de kinderen mijn telefoon gebruiken. Als North een foto wil posten, mag dat. Maar reacties lezen, daar doen we niet aan mee.” Maar dan nog is hun gezamenlijke account goed voor bijna 16 miljoen volgers, en is het North die de lijnen uitzet. Zo wil North later rapper worden – van wie zou ze dat hebben? – en is ze er nu al op gebrand om zowel het kledingbedrijf van haar moeder als het sneakerbedrijf van haar vader wil overnemen. 

error: Kopiëren mag niet!