S&P Global Ratings stelt rating Suriname positief bij

Het internationaal credit rating bureau, S&P Global Ratings (Standard & Poor’s), heeft de rating van Suriname positief bijgesteld. Vanwege de macro economische ontwikkelingen,waaronder de verschillende hervormingen en de recente schuldherschikking, is Suriname uit de ‘Selective Default SD’ status.

De kredietbeoordeling van het land is verhoogd van ‘SD’ naar ‘CCC+/C’ met een stabiel vooruitzicht.

De verhoogde kredietbeoordeling weerspiegelt het verbeterde vermogen van Suriname om aan financiële verplichtingen te voldoen. De vooruitzichten op lange termijn zijn stabiel, wat aangeeft dat Suriname zich toewijdt aan financiële hervormingen en economische stabilisatie. 

Echter, er blijven risico’s, voornamelijk gerelateerd aan institutionele ontwikkelingen en zwakheden in het bestuur, inclusief schuldbeheer.

Het is belangrijk om te begrijpen, dat ondanks deze positieve stappen, er nog uitdagingen zijn. Suriname verplicht zich tot verdere hervormingen en onderhandelt met internationale financiële instellingen voor aanvullende steun. De voorwaarden voor verdere verbetering omvatten het nakomen van hervormingsdoelen en het verminderen van de kans op wanbetaling op commerciële schulden.

In een uitgegeven bericht van 6 december heeft S&P, Suriname nu gecategoriseerd als ‘CCC+/C’.

error: Kopiëren mag niet!