“Kijk wij mensen klagen over van alles, ook al zakt de prijs”

“De prijzen van groentesoorten gaan jaar in jaar uit een probleem blijven. Er speelt hierbij heel wat een grote rol”, zegt een standhouder tegen Dagblad Suriname.

“Kijk wij mensen klagen over van alles, ook al zakt de prijs, ook omdat niet eenieder hetzelfde gewicht heeft in zijn of haar zak of portemonnee. Maar, iets dat blijvend is, zijn de eenheid, vriendelijkheid en samenwerking. In de meeste gevallen heb je vaak dat de prijzen redelijk zijn”, zegt de standhouder.

“Maar, de prijzen kunnen  ook elk moment veranderen. Men kon gisteren al voor SRD 30 een bosje kouseband vinden. Enkel  andere groentesoorten, waaronder boulanger en sopropo, kan men tussen SRD 35 en 75 vinden, gesneden pakken groenten kan men voor tussen SRD 45 en SRD 55 vinden, dat kan van bijna alle groentesoorten.” 

Enkele standhouders geven aan dat dit jaar toch moeilijk is geweest. “Je had veel momenten waarbij de koers aan het schommelen was en daarbij de prijzen over het algemeen ook hetzelfde geval”, zegt een standhouder.

“Nu al bijna aan het eind van het jaar, heb je ook hetzelfde, dus het houdt maar niet op. Maar, wij proberen ons best te doen, na vallen ga je weer moeten opstaan en opgeven is geen optie, dus wij gaan voor het beste. Ik hoop dat het jaar 2024 betere veranderingen met zich mee zal brengen en dat men eerst goed onderzoekt voor men handelt”, aldus de standhouder.

“Ik ben niet ver geschoold en heb enkele papieren automatisch ook niet in mijn bezit, maar door de tijd heen weet je wel wat kan en niet en wat goed uit zal komen. Men moet bewust worden en goed over zaken nadenken. Aan het eind zijn wij die daaronder zullen lijden.”

TM

error: Kopiëren mag niet!