“Het kan elke dag Kinderdag zijn”

Dinsdag 5 december was het Kinderdag. Op social media plaatsten ouders vol trots foto’s van hun kindjes, nichtjes en neefjes om ze een fijne Kinderdag toe te wensen. Sommige deelden ook foto’s van de cadeautjes die ze aan de kinderen hebben gegeven. Sommige ouders reageerden verdrietig, omdat ze dit jaar geen cadeautjes hebben kunnen kopen vanwege de slechte economische situatie in het land.

Op sommige scholen mochten de kinderen dinsdag ook wat lekkers van huis uit meenemen om dat met de klasgenoten te delen. Maar nog lang niet alle ouders konden het zich permitteren om iets naar school mee te sturen. Doordat men Kinderdag maar één keer per jaar viert, voelen ouders zich vaak genoeg onder druk gezet om cadeautjes te kopen voor de kinderen. Veel ouders hebben het heel erg moeilijk en kunnen nog amper eten op tafel zetten. Ze willen de kinderen graag verrassen met cadeautjes, maar kunnen dit misschien niet en kunnen zich daardoor schuldig gaan voelen.

Het is goed om te bedenken dat kinderen over een paar jaren zich misschien niet meer zullen herinneren, wat voor cadeautjes de ouders allemaal hebben gekocht. Maar, wat hun altijd zal bijblijven is de liefde, tijd en aandacht die de ouders in hun hebben gestopt. 

Het kan elke dag Kinderdag zijn. Ouders hoeven niet op speciale dagen te wachten om hun kinderen te verwennen en te laten zien dat ze van hun houden. Knuffel het kind iedere dag en vertel hem of haar hoe speciaal hij/zij is. Kinderen zijn ook gauw tevreden. Met een ijsje, een koekje of wat lekker eten heb je vaak genoeg al hun dag gemaakt.

SK

error: Kopiëren mag niet!