Stichting ‘Grijp de Godsvrucht’ van start met een textiel training

Het Bureau Gemeenschap Projecten (BGP) en de stichting Grijp de Godsvrucht werken samen om het project “Vaktraining Textiele Werkvormen Livorno” in het district Wanica mogelijk te maken. Het project ging officieel van start donderdag 30 november.

Door de huidige economische situatie zijn veel gezinnen in financiële en maatschappelijke problemen geraakt. De stichting Grijp de Godsvrucht wil hier een verschil maken door mensen mogelijkheden te bieden om hun maandelijkse behoeften te vervullen. De focus ligt vooral op alleenstaande moeders met kinderen en andere mensen die naast hun gewone baan extra geld nodig hebben. 

Textiel trainingen zijn nuttig en geven deelnemers de mogelijkheid om vaardigheden op te doen die hen in staat stellen kleding producten te produceren. Dit stimuleert financiële zelfredzaamheid door potentiële inkomstenbronnen te openen. Deze extra inkomsten kunnen een bijdrage leveren aan de gezinnen die het extra moeilijk hebben om te overleven in tijden van economische crisis, zoals momenteel.

De Stichting Arbeidsmobilisatie en Ontwikkeling (SAO) geeft training aan de 25 deelnemers, die een diverse groep uitmaken. Deze training biedt mogelijkheden voor mensen die al kleding maken, maar ook voor mensen die hun vaardigheden willen verbeteren en gecertificeerd willen worden. De samenwerking tussen deze organisaties is een manier om de lokale gemeenschap te verbeteren en kansen te bieden aan de meest getroffen mensen.

(Foto: Het BGP en de stichting Grijp de Godsvrucht hebben 9 november een Memorandum of Understanding ondertekend.)

SD

error: Kopiëren mag niet!