“Kinderdag wordt ook bij de oppas gevierd”

“Kinderdag wordt niet alleen thuis en op school gevierd, maar ook bij de oppas”, zei een oppashoudster tijdens een gesprek tegenover Dagblad Suriname. “Wij leven in een moeilijke periode, maar je kan een gelegenheid op elke manier vieren. Een hapje en een drankje en ook nog samen zijn, betekent veel. Spelen wordt niet meer zo vaak gedaan, maar er wordt juist gedacht opties te creëren om aan geld te komen om het huishouden te ondersteunen. Hierdoor zijn ook vele kinderen weggehaald van de oppas, zij komen zelfs niet meer of de ouders kunnen het niet meer betalen”,aldus de oppashoudster, “maar ik blijf tot de kinderen praten, ook die niet bij de oppas komen.” 

“Als ouder blijf je nog van kinderen leren, waaronder een betere optie voor het oplossen van een probleem, een manier om positief aan geld komen of leuke gerechten. Je hebt  kinderen die vaak op hun smartphone alles zien en ook aangeven dat het leuk is. Wij als oppashoudsters nemen het aan en kijken of het ook leerrijk is”, aldus de oppashoudster.

“Op zo’n manier bouw je ook een goede band op tussen kind en oppashoudster. Maar ik vind het wel jammer, dat de situatie heel wat verandert. Het is misschien positief, maar het kan ook anders lopen. Kijk, wanneer je een kind van tevoren bijvoorbeeld wiskunde leert en nog meer volpropt met dingen, dan gaat het kind in de war raken. En daarvoor ben ik bang, maar ik hoop dat het lukt, zolang de ouders, leerkrachten en oppashoudsters er zijn gaat het werken.”

TM

error: Kopiëren mag niet!