DNA-lid Ramsukul wil weten wat ons tegenhoudt: Simpele betalingssysteem PayPal na 25 jaar nog steeds niet in Suriname

Het Assembleelid Kishan Ramsukul (VHP) heeft tijdens de debatten in het parlement rond de ontwerpwet Toezicht Bank- en Kredietwezen aan Financiën-minister Stanley Raghoebarsing de vraag gesteld waarom in Suriname het internationaal elektronisch betalingssysteem decennia achter loopt op de rest van de wereld. De bevolking wordt letterlijk achtergehouden. 

Met de hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van Informatie Technologie (IT) kan het Assembleelid zich niet voorstellen dat 25 jaar na de introductie in de wereld van het PayPal betalingssysteem, deze dienst nog steeds niet in Suriname wordt aangeboden aan het publiek. Elektronische betalingen ontvangen uit het buitenland is niet mogelijk. Voor velen die internationaal online hun diensten aanbieden of willen aanbieden wordt dit als een groot obstakel ervaren. 

Het gemis van dit elektronisch betalingssysteem in Suriname houdt vele jongeren tegen om online geld te verdienen. Er zijn enkele voorbeelden te noemen die aantonen dat er potentie genoeg is in Suriname. 

Talentvolle content creators

Ramsukul noemt de uitzonderlijke prestaties van drie Surinaamse “creators” die niet lang geleden van het YouTube social mediakanaal de Silver Play Bottom Award hebben ontvangen. Het gaat om Freestyle muziekformatie, Kater Karma en Psycho, beide artiesten. Hun videoposts op YouTube hebben meer dan 100.000 views gehaald. Dat is goed voor de Silver Play Bottom Award. Per 1.000 views betaalt YouTube USD 6. Voor 1 miljoen views valt dus USD 6.000 te verdienen.

Omdat het PayPal betalingssysteem niet aanwezig in Suriname wordt men per cheque uitbetaald. Daar zijn hoge kosten aan verbonden, “maar tenminste kunnen de mensen een beetje verdienen”, aldus de parlementariër. Hij zegt ervan overtuigd te zijn, dat indien het PayPal-systeem er was, voor vele jongeren de wereld open zou gaan. Met het posten van creatieve en interessante videocontents kan men geld verdienen. Er is voldoende potentie aanwezig in Suriname om met interessante en creatieve videoposts wereldwijd aan te slaan. 

Ramsukul wil weten waarom simpele elektronische betalingssystemen die wereldwijd in meer dan 200 landen worden gebruikt door circa 300 miljoen mensen, niet mogelijk zijn in Suriname. Hij wil de exacte redenen hiervan vernemen van de minister van Financiën. Vandaag zal Financiën-minister Stanley Raghoebarsing in het parlement ingaan op vragen en opmerkingen van Assembleeleden.

SS

error: Kopiëren mag niet!