OW werkt aan herstel aantal belangrijke pompgemalen

Minister Riad Nurmohamed van Openbare Werken (OW) heeft zich afgelopen week georiënteerd bij de pompgemalen van de Sommelsdijckskreek en Drambrandergracht. Diverse medewerkers van de afdeling Sluizen, Gemalen en Kanalen hebben aangegeven wat de planningen zijn voor de komende periode. 

Te Drambrandergrachtg is een grootschalige rehabilitatie van het pompgemaal gaande. Niet alleen worden nieuwe pompen geïnstalleerd, maar ook kantoorbeheerder woningen, het rioolstelsel en het pompgemaalgebouw ondergaan een complete renovatie. Deze uitgebreide aanpak is bedoeld om het gebied Drambrandergracht en omgeving effectief te ontwateren. Met een gebied van aanzienlijke omvang worden er nu extra pompen geplaatst. Dit zal ertoe leiden dat het pompgemaal 24 uur per dag operationeel kan zijn.

Japan zal hierbij financiële hulp bieden, in de vorm van een grant aid. 

Op de lijst van prioriteiten staat het pompgemaal van de Sommelsdijckskreek bovenaan. Met drie pompen, waarvan één defect is en een ander niet naar wens functioneert, is het duidelijk dat vervanging dringend nodig is. 

Pompgemalen Mathoera en Weg naar Zee hebben ook de prioriteit voor vervanging. Het geld uit Japan zal worden gebruikt voor de aanschaf en installatie van nieuwe pompen, inclusief een besturingspaneel om de verouderde infrastructuur te vernieuwen.

Minister Nurmohamed, geeft aan dat ontwateringsproblemen en wegenproblemen de hoogste prioriteit hebben. De samenwerking met Japan is van groot belang en de overheid heeft ook andere bronnen van financiering gevonden, waaronder een subsidie van de Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank (IDB) en middelen uit de overheidsbegroting.

error: Kopiëren mag niet!