Haïtiaanse premier Henry op tweedaags bezoek in Suriname

Premier Ariel Henry van Haïti heeft samen met een delegatie een tweedaags bezoek gebracht aan Suriname op uitnodiging van president Chandrikapersad Santokhi in het kader van de 48 jaar onafhankelijkheid. Op 24 november werd de minister-president met zijn delegatie door Santokhi ontvangen op het presidentieel paleis, waar een bilateraal onderhoud heeft plaatsgehad. 

In het onderhoud met de Haïtiaanse premier zijn de twee regeringsleiders dieper ingegaan op het belang van een voortgezette dialoog binnen het Caribisch gebied om uitdagingen aan te pakken op het gebied van democratie, migratie, gezondheid, veerkracht, klimaatverandering en het beschermen van de regio als vredeszone. Ook is belangrijk het bevorderen en versterken van handel en investeringen, om de sociaaleconomische ontwikkeling te herstellen. 

De twee staatshoofden hebben ook aandacht besteed aan de behoefte aan veilige en ordelijke migratie. Suriname heeft veel Haïtianen verwelkomd, en zij hebben bijgedragen aan onze samenleving, velen in de agrarische sector.

Een andere kwestie die besproken werd, is de veiligheidssituatie in Haïti, en de noodzaak van gecoördineerde acties van de internationale gemeenschap om Haïti te helpen bij het herstellen van duurzame veiligheid. 

error: Kopiëren mag niet!