Trump gaat Buenos Aires bezoeken voor een ontmoeting met Milei

Donald Trump, de voormalige president van de Verenigde Staten, is van plan om de pas verkozen Argentijnse president Javier Milei te ontmoeten in Buenos Aires. Trump heeft Milei al gefeliciteerd met zijn verkiezingswinst via een telefoontje, wat werd gefaciliteerd door de Braziliaanse federale afgevaardigde Eduardo Bolsonaro. Journalist Luiz Majul rapporteerde hierover op Twitter.

Tijdens het gesprek benadrukte Trump de wereldwijde betekenis van Milei’s libertaire overwinning. Milei bevestigde dit gesprek en het aankomende bezoek op zijn officiële Twitter-account en deelde informatie van nieuwszender ‘El Clarín’.

Eduardo Bolsonaro was cruciaal in het tot stand brengen van deze verbinding. Op sociale media sprak hij over het vormen van internationale allianties tegen socialisme en communisme in Amerika. Trump heeft zelf nog geen verklaring afgelegd over het telefoongesprek of zijn bezoek.

Deze ontmoeting tussen Trump en Milei kan een belangrijke stap zijn in de bilaterale verhoudingen tussen hun landen en toont het belang van internationale diplomatie. Beiden staan bekend om hun rechtse politieke standpunten, hetgeen kan leiden tot gesprekken over gemeenschappelijke belangen. Historisch hebben ontmoetingen tussen voormalige en huidige leiders invloed op de internationale relaties en dit bezoek kan zowel de Amerikaanse als Argentijnse buitenlandse politiek beïnvloeden.

error: Kopiëren mag niet!