Brunswijk over kritische Kanape: “Als VHP’ers iets zeggen over ABOP hoor ik niemand”

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft laten blijken, dat hij het niet nodig acht om op te treden tegen ABOP-fractieleider Obed Kanape. De parlementariër van de ABOP, van welke partij Brunswijk voorzitter is, heeft tijdens de eerste ronde van de Algemene Politieke Beschouwing in de Nationale Assemblee, ongezouten kritiek geleverd op het gevoerde beleid van president Chandrikapersad Santokhi in de afgelopen tijd. Brunswijk gaf desgevraagd aan niet te zullen reageren.

“Ik ben vicepresident, ik ga me niet bemoeien met de Assemblee. Ik ben de regering, het parlement is het parlement. Wat ik niet leuk vind is, wanneer VHP’ers afgeven op ABOP;ers, op ABOP-ministers, ik dan niemand hoor. Maar wanneer iemand van de ABOP iets zegt dan a san pori.” 

Kanape heeft tijdens zijn betoog ongezouten kritiek geleverd op onder andere de grondslagen van de regeringsraad vergaderingen die de president wekelijks leidt. Verder schetste hij zijn ongenoegen over het optreden van de president tegen ministeries die vallen onder de ABOP.

Kanape uitte ook kritiek op het grondbeleid vanuit het Kabinet van de President en grondconversie. De vele door president Santokhi ingestelde presidentiële commissies en werkgroepen en de werking ervan waren ook onderdeel van Kanape’s kritiekpunten. 

Brunswijk wilde niet aangeven of hij het eens is met de standpunten van de ABOP-fractieleider. “Ik ga me niet bemoeien met parlementaire zaken. De ABOP-secretaris is in het parlement, vragen jullie hem”, doelend op parlementsvoorzitter Marinus Bee. 

error: Kopiëren mag niet!