Altman wint machtsstrijd tegen bestuur en keert terug naar OpenAI als CEO

OpenAI, het bedrijf achter ChatGPT, heeft Sam Altman opnieuw aangesteld als CEO. Deze aankondiging kwam op 22 november 2023. De terugkeer van Altman volgt op zijn ontslag op 17 november door de raad van bestuur van het bedrijf.

Interventie van investeerders en dreigementen van werknemers met massaal ontslag leidden tot deze ommekeer. OpenAI communiceerde dit nieuws op X, voorheen bekend als Twitter. Ze hadden het over een geherstructureerd bestuur, nu geleid door Bret Taylor. OpenAI sprak zijn waardering uit voor ieders geduld tijdens dit proces.

Eerder had het bedrijf de eerlijkheid van Altman in de omgang met het bestuur in twijfel getrokken. Deze bezorgdheid leidde tot twijfels over zijn vermogen om effectief leiding te geven. Bijgevolg hadden ze het vertrouwen in zijn leiderschap verloren.

Microsoft, een investeerder in OpenAI en een gebruiker van zijn ChatGPT-technologie, was van plan Altman in dienst te nemen. Dit besluit werd op 20 november openbaar gemaakt.

Op zijn X-profiel deelde Altman zijn liefde voor OpenAI. Hij zei dat zijn recente beslissingen erop gericht waren het team en de missie bij elkaar te houden. Hij geloofde dat de toetreding tot Microsoft op 19 november het beste was voor hem en het team. Altman uitte zijn opwinding over zijn terugkeer naar OpenAI. Hij keek uit naar het versterken van de samenwerking met Microsoft, met de steun van de nieuwe Raad van Bestuur en Microsoft-CEO Satya Nadella.

error: Kopiëren mag niet!