Mijnschacht ingestort te kamp 21 Pasi: mogelijk 18 porknokkers om het leven gekomen

President Chandrikapersad Santokhi onderbrak maandagmiddag in De Nationale Assemblee tijdens de Algemene Beschouwingen het betoog van Ronny Asabina (BEP) met de mededeling, dat er een instorting is geweest in een van de illegale mijnschachten. 

“Het gaat om een locatie in de buurt van Klein Saramacca, bekend als kamp 21 Pasi, daar waren porknokkers in een schacht goud aan het zoeken. Het is op een concessie van het Chinese goudmijnbedrijf Zijin. De schaft is ingestort, personen zijn ingesloten en waarschijnlijk zijn ze allemaal slachtoffer. We doen alles om met betrekking tot deze ramp de juiste maatregelen te treffen en een grondig onderzoek in te stellen”, aldus president Santokhi.

Volgens nog niet bevestigde bronnen zouden 18 goudzoekers het leven hebben verloren. President Santokhi sprak na een schorsing in het parlement van zeker 10 doden.

Een maand geleden zijn illegale goudzoekers nog door het leger en de politie uit genoemde locatie verwijderd en hun spullen werden in brand gestoken. Dit werd door de president in de Assemblee bevestigd.

Bij het ter perse gaan van Dagblad Suriname was er nog geen nadere informatie over deze ramp binnengekomen.

error: Kopiëren mag niet!