Het Caribisch gebied en Saoedi-Arabië starten nieuw hoofdstuk in hun relatie

Landen uit het Caribisch gebied breiden hun samenwerking met Saoedi-Arabië uit, voorbij het toeristische domein. Staatshoofden van de CARICOM, een samenwerkingsverband van Caribische staten, zijn op weg naar Saoedi-Arabië om steun te betuigen aan Riyad’s kandidatuur voor het organiseren van EXPO 2030, een teken van verdiepende betrekkingen.

Eerder was er al een Saudi Caribbean Investment Meeting en een succesvolle World Travel and Tourism Council Summit in Riyadh, waar landen als de Bahama’s, Jamaica en Grenada deel van uitmaakten.

De samenwerking tussen de Caribische landen en Saoedi-Arabië spreidt zich nu uit over bredere economische en sociale gebieden. Dit valt samen met de Caribische omarming van de Visie 2030, een strategie die ook door Saoedi-Arabië wordt nagestreefd.

Op 16 november 2023 vindt er in Riyad een historische CARICOM-top plaats, waar gepraat zal worden over investeringen en handel in sectoren als infrastructuur, energie en toerisme. Belangrijke figuren zoals de Saudische minister van Toerisme en de kroonprins zullen waarschijnlijk een belangrijke rol spelen in deze discussies. Caribische ministers van Toerisme, zoals Edmund Bartlett van Jamaica, zullen hun inzichten delen over regionaal reizen en toerisme.

De interesse van Saoedi-Arabië in het Caribisch gebied groeit, en dit heeft geleid tot een stijging in investeringen. De top in Riyad, medegeorganiseerd door Trinidad en Tobago, bevestigt de sterker wordende relatie tussen de regio’s.

error: Kopiëren mag niet!