Uitzendkrachten krijgen karige maandelijks salaris 

Werknemers die aangesloten zijn bij diverse uitzendbureaus worden maandelijks karig uitgekeerd voor het door hen verrichtte werk. 

Worden uitzendkrachten minder gewaardeerd?

Uitzendkrachten zijn als werknemers vaak in een mindere positie wanneer het komt op arbeid verrichten. Ze verrichten door tussenkomst van hun uitzendbureau werk voor een bedrijf of instantie. Ze staan in principe dus niet direct onder contract met degene waarvoor ze arbeid verrichten. Hierdoor is de mogelijkheid voor het indienen van klachten bijkans onmogelijk voor deze groep arbeiders. Alles gebeurt door tussenkomst van het uitzendbureau.

Weinig voorzieningen

Een groep ontevreden uitzendkrachten gaf in een interview aan de redactie van Dagblad Suriname te kennen, dat ze de situatie al zat zijn. Met het kleine bedrag dat ze verdienen, komen ze al geruime tijd niet meer uit.

Behalve het financiële zijn er ook geen noemenswaardige voorzieningen waarvan deze groep gebruik kan maken, zoals ziektekosten en andere regelingen. “Het wordt ons te veel”, zeggen ze ontevreden. Sinds jaar en dag wordt aangegeven dat de situatie het niet toelaat dat men zo’n laag salaris ontvangt. Er is echter geen verandering te merken.

Gezin onderhouden gaat moeilijk

De groep werknemers die ontevreden is, geeft aan dat hun loon slechts SRD 2.000 bedraagt. Dit terwijl zelfs de huishuur al boven SRD 5.000 kan liggen. De ontevreden werknemers vragen zich af in hoeverre de nodige controle door het ministerie van Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken wordt gedaan. Wel staat vast dat werknemers onderbetaald worden en maandelijks niet uitkomen met hun salaris.

error: Kopiëren mag niet!