Israël-Hamas oorlogssituatierapport dag 41

DOOR PHIL BAINBRIDGE
16 november 2023 – De IDF is opnieuw het terrein van het Al Shifa-ziekenhuis betreden om te beginnen met opgravingen in hun zoektocht naar het commando- en controlecentrum van Hamas dat zich daaronder bevindt.

Bij hun eerste doorzoeking in het ziekenhuis zouden wapens, een laptop en ander materiaal van Hamas aan het licht zijn gekomen, die de beweringen aan de kaak stelde als goedkope propaganda en leugens die bedoeld waren “om rechtvaardiging te geven voor… het vernietigen van de gezondheidssector in Gaza”.

De Israëlische luchtmacht zegt dat het voor de tweede keer in een maand tijd het huis van Hamas-leider Ismael Haniyeh in Gaza-stad heeft getroffen. Haniyeh zou zich in Qatar bevinden, maar de IDF zegt dat het huis nog steeds wordt gebruikt voor de planning en coördinatie van Hamas.

UNRWA heeft gewaarschuwd dat door het gebrek aan brandstof in de Strip de waterpompen en de rioolwaterzuivering in het zuiden zonder stroom zullen komen te zitten, en dat tot 70% van de bevolking tegen het einde van vandaag de toegang tot schoon water zal verliezen.

error: Kopiëren mag niet!