Halle Berry Lavendel Valentino Oscarsjurk stal de show

Sinds het begin van haar carrière heeft Halle Berry consequent enkele van de meest memorabele modemomenten in Hollywood laten zien, zowel op het scherm als tijdens prijsuitreikingen in jurken die zo fantastisch zijn dat ze nu in musea hangen. Of ze nu wordt geëerd, genomineerd of gewoon een gast is, je kunt erop rekenen dat ze bijna alle andere aanwezigen overtreft. 

Bij de Academy Awards van 1996 had de toen 29-jarige geen enkele prijs, maar toch kwam hij op de een of andere manier naar voren als de ster van de show in een jurk uit Valentino’s Haute Couture-collectie van herfst 1995.

Het had een gedrapeerde halslijn die over zichzelf heen bleef vouwen tot hij de taille bereikte, waar een asymmetrische lijn de jurk in twee helften splitste; de bandjes waren bedekt met geappliqueerde bloemen in dezelfde tint met rode pailletten. Berry koos voor blote armen, met uitzondering van een enkele blitse diamanten armband. 

De ster voegde zeer grote statement-oorbellen toe bedekt met paarse en witte stenen, plus bijpassende lavendelkleurige schoenen om het geheel samen te binden.

error: Kopiëren mag niet!