Oorlog Israël-Hamas dag 40

DOOR PHIL BAINBRIDGE
15 november 2023 – Israëlische tanks en troepen zijn het terrein van het Al Shifa-ziekenhuis binnengekomen in een “precieze en gerichte operatie” tegen wat naar verluidt de commando- en controlebunkers van Hamas eronder zijn.

Hamas heeft de bewering ontkend en zei dat de aanval op het ziekenhuis een oorlogsmisdaad was. Het Witte Huis bevestigde dat de Amerikaanse inlichtingendienst de Israëlische inschatting steunde dat Hamas ziekenhuizen, waaronder Al Shifa, gebruikte als militaire dekmantel, maar zei: “We willen geen vuurgevecht zien in een ziekenhuis waar onschuldige mensen, hulpeloze mensen, zieke mensen proberen te ontsnappen.” medische zorg die zij verdienen, komen in het kruisvuur terecht”. Militair gebruik van een ziekenhuis doet de beschermde status ervan onder het internationaal recht teniet en is op zichzelf een oorlogsmisdaad.

Ongeveer 600 patiënten, waaronder 36 premature baby’s, 200 tot 500 medisch personeel en 1.500 ontheemde burgers zitten vast op het ziekenhuisterrein door de hevige gevechten die al enkele dagen aan de gang zijn, hoewel de IDF zei dat het veilige corridors had gecreëerd waar mensen konden ontsnappen. naar de Salah al Din Road naar het zuiden van Gaza.

error: Kopiëren mag niet!